En effektiv förändring för klimatet:
Ät mer vegetariskt!


Naturskyddsföreningen:
”Den stora delen av matens klimatpåverkan kommer från köttet. Genom att äta betydligt mindre kött och välja mycket ekologiskt minskar matens klimatpåverkan och ökar naturens möjlighet att klara av klimatförändringarna. ”

Källa: https://www.naturskyddsforeningen.se/artiklar/kott-klimat-och-miljo-dina-val-paverkar/

Det har jag personligen tagit fasta på. En linje jag valt är att ta bort massproducerat kött och fisk.
Problemet är storskaligheten då det har extremt dålig inverkan på miljön. När det gäller köttproduktionen, om vi bortser från eventuellt lidande, påverkas den lokala miljön mycket med utsläpp i mark och luft. Det är höga koncentrationer som är onaturliga. När det gäller fisk, har vi dels industrin till havs, dels odlingar. Fiskfabrikerna till havs som tar upp extremt mycket bifångst, gör att ingreppet i havet blir mycket större än det som hamnar på tallriken. Odlingar av t.ex. lax  skapar motsvarande problem med lokala miljöbelastningar.

Mitt val tillåter mig däremot att äta vilt och egenhändigt uppdragen fisk. (Eller om någon annan tagit upp den på motsvarande sätt.)

#klimatkris #klimatkrisen #ClimateEmergency #ClimateEmergency


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *